donderdag 8 januari 2015

Oorlog: Sisi tegen Isis

.....men komt niet eens zo ver als Al Sisi.

In een reactie en discussie reeks op een artikel van Bart Schut vandaag reageerde ene Harry met:

“Al-Sisi heeft een dappere nieuwjaarsspeach gesproken waaraan Merkel een puntje kan zuigen".

“Is it possible that 1.6 billion people (Muslims worldwide) should want to kill the rest of the world’s population—that is, 7 billion people—so that they themselves may live?” he asked. “Impossible.” “You imams (prayer leaders) are responsible before Allah. The entire world—I say it again, the entire world—is waiting for your next move because this umma (a word that can refer either to the Egyptian nation or the entire Muslim world) is being torn, it is being destroyed, it is being lost—and it is being lost by our own hands.”

Eindelijk een Islamiet die kritisch durft te zijn en de schuld durft te leggen bij de eigen groep. (….)

Bij interesse kijkt u hier: Sisi on Islamic thinking

Inderdaad, laat dit een oorlog zijn tussen Sisi en Isis. De Islam moet inderdaad worden aangesproken en dan vooral hun leidsmannen. Zij dragen de verantwoordelijkheid om hun Islam ideologie te zuiveren. Zij zouden kritisch moeten kijken naar hun heilige teksten en de uitleg daarvan. De dogmatiek en het fanatisme komen daar vandaan. Gelovigen identificeren zich daarmee en richten hun leven daarop in. Niet alleen dat maar vooral dat hun gewetensvorming daarop is gestoeld is van het grootste belang. Aan de vruchten kent men de boom. Als men steeds maar rotte vruchten moet veroordelen kan men toch onderhand wel eens naar de boom zelf gaan kijken. Misschien valt daar iets te snoeien? Misschien moet men het zaad eens onder de loep nemen?

Het blijft me opvallen, ook nu in alle reacties; het blijft aan de oppervlakte, alle kritiek blijft veilig. Wat is er makkelijker dan geschokt reageren en moord en doodslag veroordelen. Vervolgens gaat men zichzelf en elkaar ‘in de hand houden’ want ‘anders doen we precies wat zij willen’. Ja, dat zal wel maar verder lijkt het niet te gaan. Ik heb geen een verontwaardiging gehoord over hoe het toch kan dat moslims hun wet toepassen op de hele wereld, op ongelovigen, de arrogantie van dat geloof zag ik nergens aan de kaak gesteld. Dat is toch duidelijk een spiritueel en geestelijk imperialisme. Ongelofelijk, men komt niet eens zo ver als Al Sisi.

Het zal de angst zijn natuurlijk.

Men laat zich inpakken door gelovigen als Alforkani die zijn best doet om de rotte vruchten van zijn moskeeboom te scheiden zonder die aan kritiek te onderwerpen. Hij houdt de heilige teksten waar hij in gelooft voor puur, zuiver en gods woord waar per definitie niks mis mee kan zijn.

De imams, de geestelijke leiders van de Islam zouden een voorbeeld moeten nemen aan de westerse cultuur. Honderden, misschien wel duizenden mensen zijn aan westerse universiteiten gepromoveerd op proefschriften die gaan over de oorsprong van anti-semitisme in het christendom. De bijbel en de evangeliƫn werden en worden op de snijtafel gelegd. En er wordt gepubliceerd over de bijdrage en zelfs de schuld van het christendom aan kolonialisme en racisme.

Het enige wat Islamgeleerden doen als ze dat lezen is ja knikken en het beamen. Met de vinger naar de ongelovige wijzen. Vervolgens blijven ze hun eigen straatje schoonwassen en verdedigen. Als het niet meer lukt mekkert men in slachtofferschap, verdedigt zich met smoezen, voelt zich beledigt en ontsteekt in woede. En de uitvoering daarvan laat men aan het met eergevoel doordrenkte voetvolk van de testosteronbrigade over. Want zo werkt dat dan uit.

Naschrift op 11 - 02 - 2014

Ibrahim Issa, TV presentator in Egypte refereert aan (bovenstaande) uitspraken van Al Sisi en confronteert de Al Azhar geleerden met hun taak in deze moderne tijd.

Klik hier!

Naschrift 16 - 02 - 2015

Al Sisi is inderdaad een gewapende strijd aangegaan met Is, klik hier.

Geen opmerkingen: